Årets Pressefoto

Poul Madsen

Poul Madsen

2003

Fisker Thomas Pedersen tager sig en lille lur i det lille rum forrest på dækket, mens snurrevoddet atter sejles ud.

2004

En lun midsommeraften i juni holder gymnastikhøjskolen i Ollerup på Sydfyn egns-aften med gymnastikopvisning og udspring fra 10-meter vippen. Magnus Christensen får de fremmødte forældre til at bryde ud i jubel, da han med en flyvende grimasse, kaster sig ud i et simultanspring sammen med to kammerater.

2005

2009

Wasteland. Jharia, Jharkhand, Indien. Omkring en halv million mennesker er påvirket af de underjordiske kulminebrande i Jharia, i delstaten Jharkhand, i det nordøstlige Indien. Den første underjordiske brand blev konstateret i området i 1916, og siden har brandene spredt sig til et kæmpestort område. Udkanten af landsbyen Kujama. Et ægtepar samler kul ved ruinerne af et tidligere hus. Området her er utrolig farligt at bevæge sig rundt i, da det mange steder brænder lige under jorden.

2010

2012

Den etiopiske Mekane Yesus kirke ejer og driver Aira Sygehus, et lille, men efter etiopisk standard velfungerende hospital beliggende i det vestlige Etiopien nær grænsen til Sudan. Mange patienter må gå i dagevis for at nå frem til behandling. Området er et af verdens fattigste, og de færreste har råd til at betale for transport. Hospitalet har flere gange modtaget vordende mødre, som har gået i dagevis for at nå frem med dødfødte børn dinglende mellem benene.