Årets Pressefoto

Nanna Kreutzmann

Nanna Kreutzmann

2005

Fri leg med makeuppen til Alt for Damernes messe i Forum i København er et hit hos Anne Musfelt Nielsen og Maria Cramer Pedersen og de mange andre kvinder, der kan svæve rundt mellem et utal af skønhedstips. (26-02-2005, København København, Dnk Neu).
Mikael Wulff, den ene bagmand bag tegneserien og tv-programmet WulffMorgenthaler og manden bag den kværulante og småfascistiske flodhest Dolph, der er blevet mægtig populær i 2005. (19-10-2005, København K¿benhavn, DK).
I New York City Ballet kommer et par ballerina-fødder ud af tåspidsskoene efter en times træning (07-10-2005, New york, usa).

2006

Peter og Daniel sover.

2008

2009

Shibuya, Tokyo, Japan. Sovende forretningsmand ved Shibuya Station i Tokyo. Det er langt fra usædvanligt, at en japaner arbejder 70 timer om ugen og oven i bruger mange timer dagligt i offentlig transport til og fra arbejde. Derfor har mange japanere udviklet en evne til at tage en lur hvor som helst i et kort kostbart øjeblik.

2010

Tirsdag den 12. januar 2010 rammer et katastrofalt jordskælv Haiti, en af de mest fattige nationer på den vestlige halvkugle. Skælvet lægger hovedstaden Port-au-Prince i ruiner, og en serie af efterskælv gør situationen endnu værre. Det anslås, at mere end 200.000 mennesker dør. Det i forvejen hårdt ramte land er i kaos, bygninger er styrtet sammen eller er voldsomt beskadiget, familier har mistet familiemedlemmer og deres hjem. Manglen på medicinsk hjælp, mad og vand er markant. Titanyen. Gravpladserne i Portau- Prince blev hurtigt overfyldte – og lastbiler transporterer lig fra ruinerne ud til massegrave en halv times kørsel fra Port-au- Prince.
Zürich, Schweiz. Til verdensmesterskabet i Pole Dancing kæmper 38 kvinder fra hele verden om at blive verdens bedste poledanser. Pole Dancing stammer fra USA, og selv om ordet måske leder tankerne hen mod snuskede stripklubber, hvor kvinder iført nærmest ingenting laver erotiske bevægelser op ad en metalstang, har det ikke noget med strip at gøre, understreger arrangørerne. Således var reglerne for konkurrencen »strictly non-nude and non-stripping«. Danserne vurderes på deres styrke, kreativitet, dans, smidighed, akrobatik og vilde tricks. Deltagerne har som regel en baggrund i klassisk eller moderne dans, gymnastik eller akrobatik. Russiske Kulagina Anzhela varmer op. Hun har en baggrund som klassisk balletdanser.
Zürich, Schweiz. Den russiske mester i polefitness Anastasia Skukhtorova.
Zürich, Schweiz. På scenen vurderes dansernes performance af 7 dommere. Her er russiske Anastasia Skukhtorova i gang med sit show.
Zürich, Schweiz. Franske Laurence Hilsum er færdig med sin amazoninspirerede performance, som kvalificerer hende til finalen.
Zürich, Schweiz. Backstage.
Zürich, Schweiz. Der kåres en samlet vinder, men der uddeles også priser for bedste pole trick, bedste entertainer og bedste kostume. Russiske Anastasia Skukhtorova på vej på scenen med sit engleinspirede show.

2011