Årets Pressefoto

Hanne Mette Poulsgaard

Hanne Mette Poulsgaard

2006

Dansefornemmelse. Reportage om balletbarnet Melanie, som er 11 år og går i femte klasse på Det Kongelige Teaters Balletskole. ”Hun har udstråling og kropsfornemmelse. Det kommer indefra, at hun bare ved, hvordan hun skal gøre ting, og det er simpelthen en speciel kvalitet,” siger Ulla Frederiksen, som er lærer og leder af balletlinjen på skolen.
Egentlig er det lidt farligt at klatre i træer, for man kan nemt få en skade og komme bagefter i ballettræningen. Men når man er 11, er det o.k. Og Melanie passer på, hvor hun sætter fødderne.
Nick og Jay, pailletter og mobiltelefon er vigtige ingredienser i ens liv, når man lige er fyldt 11.
Skolekammeraterne kommer langvejs fra. En eller to gange om ugen har Melanie lov til enten at overnatte ved en veninde eller selv få besøg.
Lange lemmer giver flotte linjer. I øjeblikket er Melanie den højeste i klassen, men man kan godt være mindre og stadig være langlemmet.
Det er ikke særlig sjovt at skulle i seng allerede klokken halv ti, bare fordi man skal op klokken seks, så en lille tagfat- leg er med til at udsætte tidspunktet.
Der er cirka 35 til 45 minutters kørsel til Odense, alt efter hvor tæt trafikken er. De første tre år skiftedes forældrene til at køre hende ind om morgenen. Nu tager hun bussen begge veje.
Det er en solrig efterårsdag. Lyset falder hårdt ind i ballet-salen og bager børnenes rygge, mens de sidder på gulvet og vikler de lange skobånd op om anklerne.