Årets Pressefoto

Tobias Selnæs Markussen

Tobias Selnæs Markussen

2008

Foran den grå murstensbygning i Ole Suhrs Gade er der stille. Kun overvågningskameraernes nysgerrige blikke fortæller, at dette ikke er et helt almindeligt hus. (1:8).
Rochel Loewenthal med familiens seks børn. Familien bor i en lejlighed ovenpå Chabad-husets lokaler. (2:8).
På drengenes værelse hænger der plakater af Chabad-Lubavitch afdøde overhoved Rebbe Menachem Mendel Schneerson. Yossi Loewenthal fortæller, at hvis man ser på billedet af ham eller rører det, kan han også se og mærke en. (3:8).
Yossi Loewenthal og hans lillesøster Chanchi i døråbningen til Chabad-Lubavitch hus i København. Yossi venter på deres far, Yitzi Loewenthal. Mændene er på vej til gudstjeneste i Synagogen i Krystalgade. Det er fredag, og den hellige sabbat starter ved mørkets frembrud. (4:8).
Familiens næstældste pige Chava sjipper i gangene uden for kontoret, hvor hendes far, Rabbiner Yitzi Loewenthal, styrer organisationens arbejde i Danmark. (5:8).
Familiens børn har forvandlet Yitzi Loewenthals kontor til en legeplads. Omgivet af bunker af papir og børnelegetøj tager han sig af det administrative arbejde i Chabad-Lubavitchs hus. (6:8).
Mens mændene er i Synagogen, forbereder kvinderne sabbatten hjemme i Huset. Rochel Loewenthal lærer sine døtre om kvindens rolle på sabbatten. Det er traditionen, at kvinden i huset tænder sabbatlysene og siger en velsignelse, mens hun dækker øjnene med sine hænder for ikke at glæde sig over lysene, før velsignelsen er sagt. (7:8).
I baggården ved siden af Chabad-huset ligger en lille synagoge, som tilhører Machsike Hadas menigheden. Denne er centrum for det ortodokse jødiske samfund i Danmark. (8:8).
Kisterne med sergent Jacob Moe Jensen, konstabel Sebastian La Cour Holm og konstabel Benjamin Davi Sala Rasmussen, som blev dræbt den 19. december i Afghanistan, ankommer til Roskilde Lufthavn. De tre dræbte soldaters kollegaer fra Gardehusarregimentet bærer kisterne fra Hercules flyet til hangaren, hvor deres familie og venner venter.

2009

En ung tysk bokser venter i gangen uden for Bruno Gehrke Halle i Berlin på sin første kamp i ringen. I baggrunden sidder hans trænere.

2011

Djarfor på taget af et tog. Han og vennerne underholder sig ved at lege på toppen af de gennemkørende tog.