Årets Pressefoto

Nikolai Linares

Nikolai Linares

2009

På vej mod nederlaget: Sønderjyske skøjtehal. For første gang i otte år nåede Rødovre Mighty Bulls semifinale-serierne i AL-ligaen. Men sulten efter sejr blev desværre overskygget af nogle tætte kampe med skuffende nederlag til Rødovre. Efter kamp seks var det forbi, og de mægtige tyre måtte se sig slået. Now let's go out and win this shit!!, råber Mighty Bulls’ anfører fra midten af bunken af spillere, inden de går på isen til første periode i kamp 2. Lige lidt hjælper det. De taber kampen. (1:7).
På vej mod nederlaget: Rødovre Skøjtehal. 2. kæde-spiller Michael Smith ligger med benene oppe mellem to perioder. Rødovre Mighty Bulls er kommet dårligt fra start i kampen og får det også at vide af deres træner Magnus Sundquist. (2:7).
På vej mod nederlaget: På tur. På en rasteplads ved Storebælt bliver der spist pastasalat, som restauranten hjemme i Rød-ovre skøjtehal har lavet. (3:7).
På vej mod nederlaget: Back Michael Eskesen i omklædningsrummet i Sønderjyske efter endnu et nederlag. Ingen taler sammen. Folk går i bad, klæder om og går ud i spillerbussen. Uden at sige et ord. (4:7).
På vej mod nederlaget: Spændingen i omklædningsrummet er intens, og mellem kø til toilettet bliver trænerens strategi fortalt på engelsk. Det skyldes, at ni af holdets spillere er fra Canada. (5:7).
På vej mod nederlaget: Udekampene bliver hurtigt et heldagsarrangement. Der kan nemt gå 14 timer fra spillerne møder ved Rødovre skøjtehal, til de igen er tilbage efter kamp i Sønderjyske. På turene bliver der sovet, hørt musik og set film. (6:7).
På vej mod nederlaget: Sorgerne trøstes med en cola. Rødovre Mighty Bulls’ målmand Trevor Köenig efter et nederlag på 5-4 i overtiden. Det sidste mål var et decideret drop fra hans side. På dette tidspunkt er han den eneste spiller, der er tilbage i omklædningsrummet. (7:7).

2010

Fotojournaliststuderende Efter en lang eftermiddagstræning har Nicolai Hein (tv.) og Erik Saxtoft, som de to sidste, taget plads i badet med to plastikstole. Det er det tætteste, de kommer på en luksus spa-oplevelse. De kan nemt finde på at sidde der i 30 minutter, trykke på bruserknappen hvert 20. sekund og slappe helt af.

2011

Engang var fiskerkulturen en stolt og fast del af danskernes selvforståelse. Men fiskerne fylder ikke længere på havnen. Klokken er lidt over fem om morgenen og besætningen på Lis Nordahl, Carsten Nordahl (tv.) og Gillelejes sidst uddannede fisker Kjeld Jørgen Andersen (th.) gør klar til at hive trawlet op.
Antallet af fiskere er i Gilleleje faldet fra 58 både i 1999 til 25 både i dag.
Kjeld ved godt, at der ikke uddannes mange til fiskere, og det ærgrer ham. ”Det ville være sjovere, hvis der var flere unge på havnen. Man kan godt blive lidt isoleret, når alle andre er meget ældre.”.
Dagens fangst sorteres, mens flere bølger vælter ind over besætningen på Lis Nordahl. Det tegner ikke til at blive en god dag.
Carsten Nordahl starter sin vagt i styrhuset, mens yngste-manden Kjeld sover under dæk. Carsten har lige sat den danske tv-serie Matador på for at få de næste par timer til at gå. Det er tredje gang, han ser den.
Nogle timer inden de skal ud og fiske, står Kjeld og taler med både sin chef Carsten Nordahl (th.) og Jan Nordahl, som er ejeren af kutteren, de arbejder på. ”Ja, havet er jo kun for de rigtige mænd”, når Kjeld kun lige at sige, før den tidligere fisker gennem 40 år stikker ham én over nakken; ”Du skal fandme ikke tro for meget om dig selv, du!”.
Klokken er halv syv, og en arbejdsdag lakker mod enden. Om kort tid er de tilbage i havn. Kjeld har endnu ikke fundet et sted at bo i Gilleleje, men er fast besluttet på at finde noget snart. Indtil da sover han i sin køje under dækket.
Kjeld drømmer om at være fisker i mange år endnu og forhåbentlig en dag have sin egen båd. Men det er en drøm, der kræver mange penge.
Mickey Samson er 22 år gammel – og denne gang, som er hans femte, prøver han ophængningen, der bliver kaldt Seated. Indtil nu virker det til at være den bedste position, han har prøvet. Til daglig arbejder Mickey på en fabrik, der laver hydraulik-cylindere.
Fiskehandlerne (fra venstre) Ann-Michelle, Jan og Adlin sidder hver dag klokken 7.00 på fiskeauktionen i Gilleleje og byder på de fisk, de vil have til deres butik. Er prisen rigtig, så trykker de på knappen.

2013